lørdag 30. januar 2016

Costa Rica 29.1

Fredag 29.1 Puerto Limon, Costa Rica

Costa Rica lever opp til navnet sitt, den rike kysten, ved at alt ser litt mer velstående og organisert ut relativt til sine naboer. Vi skal på tur til Veragua regnskogsområde, og siden navnet betyr "se vann" så vet vi hva vi har i vente. Men det eneste vannet i dag er i form av høy luftfuktighet og litt vannføring i elven.



Veragua er en turistmaskin, men også en biologisk forskningsstasjon hvor man forsker både på flora og fauna. Spesielt sommerfugler, frosker og reptiler står i sentrum. Costa Rica er hjem til noe slikt som 5 % av de arter som finnes på jorda så det er vel verdt å ta vare på. De gjør en strålende innsats med begrensede midler. Parken har utstillinger av det meste, siden det er vanskelig å få øye på noe ute i det fri. Dog ser vi både dovendyr og brølaper oppe i trærne, og Marit får øye på en grønn lianeslange som heldigvis ikke er giftig.

Vi har lært at i Costa Rica så bruker man uttrykket "Pura Vida" til alt mulig, fra hilsen til uttrykk for glede og begeistring.
Etter Veragua tok vi en liten runde i Puerto Limon som med sine 70000 innbyggere er den største byen i Costa Rica på karibia-siden.

Til forskjell fra i nabolandene klarte vi ikke å finne en bar med internett, så vi måtte i supermarkedet (tradisjonelt kjent som et Pulperia, siden betjeningen måtte ha like mange armer som en blekksprut, Pulpa, for å klare jobben) for å skaffe et eksempel på det lokale ølet. Vi fikk med oss to av de vanligste, Imperial og Pilsen.

Costa Rica har en brukbar velferdsstat, eksporterer kaffe og bananer som naboene, en god del turisme, men til forskjell fra naboene har de ingen hær. Det kan kanskje forklare at ting går bedre her enn hos naboene...Vi er forøvrig 7 timer etter Oslo nå og skrur klokken 1 time tilbake i kveld, så når vi i morgen skal gjennom Panamakanalen er vi 6 timer etter Oslo igjen.

1 kommentar: