fredag 15. januar 2016

Miami 15-20.1

Fredag 15.1
Vi er på vei til Miami og har kommet frem til Paris Charles de Gaulle. Alle som leser vår blogg, vet at vi mener at flyplasser er til for å skrive/sende blogg fra. Eventuelt å reise fra. Siden vi ikke har opplevd noe enda er dette veldig kjedelig synes fru juniorpensjonisten. Vi reiser fra terminal 2E gate M, og vi ankom terminal 2G med Oslo flyet. Selvsagt må man da ta buss i mellom, etter en del fransk køståing. Det er ikke mye å si om dette stedet, bortsett fra at utsikten fra vinduet var ganske ¨landlig¨. Legg merke til kua med kryssende flytrafikk.
Flyet vi fløy med. Legg merke til kua som gresser...
Totalt ankom vi hotellet 2 timer for sent, 1 i Paris og 1 her i Miami fordi ingen kunne finne gaten vår....Ved ankomst til Riviera ble vi oppgradert til en stor suite så det er deilig med plass, gratis shuttle til hotellet tok vi også. Vi bor ikke her alene, vi deler suiten med 50 kjøttetende mygg.
Her bor vi på Riviera Hotel, South Beach
Doggie Bag Pizza inntas til frokost på 204
Lørdag 16.1
I dag venter vi på Hilde og Frode, mens vi klør på våre opphovnede myggestikk. Vi går i nabolaget med kartet feil vei og havner helt andre steder enn antatt.  Vi oppdager at det er svært dyrt å være norsk i Miami. 1 dollar koster, 8.88 og nesten alt er like dyrt eller dyrere enn i Oslo. Sjokk!! Forståelsen for hvordan utenlandske turister har det i Oslo og hvorfor amerikanske turister strømmer til Norge i hopetall har økt!
Bass Museum of Arts i South Beach

Men det var der tross alt...

Søndag 17.1
Hilde og Frode ankom i går kveld og etter en god natts søvn skal vi nå "gjøre Miami". Vi har bestilt South Beach's svar på "gatebussen". Det begynner med en forsinkelse ved pick-up for siden å ta av i form av kaos. Gatebussen er smekk full, noen må sitte nede, andre må med livet som innsats sitte i midtsete uten belte bak. Så er det ut av bussen, inn på kontor, inn i bussen og slik suser logistikken, mens følelsen av å være på Cuba øker. Vi skal på båt og kikke på kjendisenes palasser, deretter på busstur med en usedvanlig dårlig guide. På toppen av det hele sier de at de jobber bare for driks. Jeg kan fortelle at prisene på sightseeing her er dyrere enn i Oslo, så hvis guider og sjåfører ikke får lønn, hvor går penga?? En ting lærte vi ihvertfall, Miami uttales med lang i og a, og er et indiansk ord som betyr ferskvann.
Miami Skyline
Det hjalp ikke at det var bikkjekaldt og sterk vind. Vi hoppet av så fort vi kunne og vandret langs Ocean Road med de vakre art - nouveau byggene og kikket såvidt i bodene som var satt opp for anledningen. Prøvde meg på streetfood krabbekake til USD 10,- altså 3 ganger så dyr som Fjellbergs fiskekaker, men ikke 3 ganger så god. Desverre var vi så kalde at vi fikk ikke noe ordentlig ut av den i utgangspunktet spennende gaten. Frode har dessuten etter eget utsagn en Herreforkjølelse og var litt ekstra frossen. Middagen ble inntatt på Pied a Terre, en franskinspirert restaurant beliggende i Cadet Hotel.


Mandag 18.1
Dagen i dag var satt av til et besøk i Everglades. Det er jo det opprinnelige Florida med vann, cat tail grass og alligatorer blant mye annet. Vi besøkte Everglades Holiday Park i Broward County (nabofylket til Miami-Dade) og begynte med en times airboat tur under kyndig ledelse av kaptein Mike (som interessant nok var halvt Sioux halvt italiener !). Han klarte å finne et par alligatorer, selv om de ikke liker vind og kulde og da søker tilflukt på bunnen. 
I tillegg så vi fugler, krypdyr og vekster og fikk en rekke tips om hvordan man kan klare seg i Everglades alene hvis man skulle være så uheldig å havne der alene. 
Sur Iguana i treet
Kort oppsummert: Drikk vannet, spis larvene inne i gressstråene og forbind eventuelle sår med kjernen i gresset. Og ikke irriter alligatorene. De er ikke agressive, men vil spise deg i selvforsvar.
Etter båtturen var det et lite show med Chris fra tv-showet Gator Boys hvor han viste at man kan omgås alligatorer hvis man bare vet hvordan. Tatt i betrakting at de har kjever som biter tvers igjennom armer eller bein så bør man virkelig vite det....

Dagen ble rundet av med middag på YUCA (Young Urban Cuban American) på gågaten Lincoln Boulevard, en gate som har alt som kjennetegner Syden, dvs drinker med paraply, happy hour og innkastere i fleng. Men det er en avslappet atmosfære og helt OK mat. Og det er gratis bilde med i billetten:

Tirsdag 19.1
Hver morgen spretter vi opp, snører joggeskoene og går tur før frokost på promenaden som strekker seg langs hele Miami Beach. Vi går bare på en liten del langs Ocean Drive som går gjennom hjertet av det berømte Art Deco distriktet. Det gjør godt!

Dagens program bestod kun av å spise lunsj og da valgte vi det stedet vi lovte oss selv å komme tilbake til forrige gang vi var i Miami for 8 år siden. Stedet er strandkafeen til hotell Ritz-Carlton og kan varmt anbefales!


Vi rakk en middag også på Trattoria Cara Mia, som lå såpass langt unna at vi måtte bruke Uber både frem og tilbake. Uber hadde biler på mindre enn to minutter og prisen var ikke høy, så vi var svært fornøyd med transporten. 


Onsdag  20.1
Nå er vi klar til 18 dager på bølgen blå. Slutt på lett tilgang til internett, så oppdateringene blir sjeldnere. Frode gleder seg som et lite barn. Vi håper bare at han ikke blir skuffet. Juniorpensjonistene kjenner skipet fra før, da vi var på søsterskipet i Svartehavet. Skip o'hoi! Vi seiler kl 18.00. 
Siden vi ikke har den fjerneste ide om kvaliteten på internetten ombord har Hilde og Frode kvalitetstid med barnebarna før de går ombord.

Vel installert ombord med tomme kofferter under sengen og hilsing på alle som skal ta vare på oss inklusive butleren. Fordelen med å være 4 personer er at det blir to velkomst-Jacquarter som venter. Hurra!
Mens vi venter på lugaren...


Solnedgang over Miami



3 kommentarer:

  1. Dette ser jo helt supert ut (bortsett fra myggen da) Skal følge med dere videre på turen. God tur videre.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett