mandag 25. januar 2016

Belize 25.1

Mandag 25.1 Belize City

Nytt land, denne gangen tidligere Britisk Honduras som nå heter Belize. Vi tendret fra båten og i dag hadde Hilde og Frode en annen utflukt enn oss.
Bygninger i Belize by

Dagen var preget av flinke guider, vi lærte mye nytt om dagens Belzie og enda mer om Mayakulturen. Det bor ca 350000 innbyggere her og det er alle slags folkeslag som er kommet hit på forskjellige måter gjennom historien, og med alle typer religioner. I følge vår guide var Amish folket svært viktig for landet da de leverte 75% av all jordbruksproduksjon på gamle måten. 1 av 5 livnærer seg av turismen. Det er et fattig land, men de vi snakket med var veldig vennlige. Belize er landet som er kjent gjennom Madonna som "La Isla Bonita". Vårt hovedmål for utflukten idag var Altun Ha,

en Maya middelklasseby som har utgjort et viktig handelssenter. Her er det funnet en fantastisk jadefigur i form av et hode av solguden Kinich Ahau, som nå befinner seg i hvelvet til sentralbanken slik at den får ingen se. Men et bilde fikk vi da se ihvertfall. 60 arter av slanger befinner seg i junglen her, sammen med noen nydelige Tucan-arter (nasjonalfuglen) og tapir, et pattedyr som Belize har utnevnt til nasjonaldyr. Men viktigst er Mahognytreet som de har funnet plass til i flagget. Det var hovedgrunnen til at britene holdt til her i nesten to hundre år.
På toppen av tempel B3 i Altun Ha


Marit får massasje mens hun sipper det lokale ølet
Belikin og Lighthouse er de to lokale bryggene i Belize

1 kommentar:

  1. Spennende reisemål. Kjekt med historie. Eneste som ikke frister her er slangene.... håper ikke dere får nærkontakt med noen. Flotte innlegg Marit.

    SvarSlett