søndag 24. mars 2013

Hellet forfølger Tomsinga - Somalisa

Søndag 24.3 Dag 5: Helt utrolig
Vi ble fraktet i bil til Main Camp i Hwange. Der er det bilbytte til en Toyota Landcruiser  som blir kjørt av en av eierne av Somalisa Camp. Underveis kjørte vi gjennom deler av fattige Zimbabwe og vår guide/sjåfør Nic fortalte oss mye om hvordan det var å leve under Mugabe før og nå. Dette var en ren transportetappe så vi stoppet ikke for så mange dyr underveis bortsett fra den litt sure elefantfamilien. Der hadde vi ikke noe valg. I denne parken var det et dyreliv uten sidenstykke og vi poster bare noen få bilder her. Her er en Video fra vannhullet i Somalisa. Slik var det.
Bil nr 2

Vårt rastested, som alltid fikk vi mat av ypperste kvalitet

Denne karen var svært gretten og ganske skremmende der han tok fart mot oss.

Badet i teltet. Her var det kun delvis innlagt vann

Dusjen, en såkalt bøttedusj, hvor noen måtte varme vann, klatre opp en stige, helle vannet i tøybøtten. Dusjen måtte bestilles minst 30 minutter før avnytelse.

Teltet, her synes også dusjbøtten i treet

Teltsengen, legg merke til alarmen på nattbordet. Den skulle kun brukes hvis det kom et dyr inn i teltet. Ikke før.
Vi rakk akkurat ettermiddags/sundown-safarien med vår tracker Mike, og hvem andre enn vår venn svenske Sten fra Vic Falls var medpassasjer? Vi så en løvefamilie og uendelig mange dyr. Så skulle det serveres GT akompagnert av løvebrøl. Det skal innrømmes at vi var ganske nervøse og helst ville inn i Landcruiseren når løvebrølet kom nærmere og nærmere, men Mike, the bartender, ville gjøre jobben ferdig først, så da fikk vi heller stå der og skjelve på hånden til vi fikk tillatelse til å gå inn i bilen. Da han hadde pakket ned den rullende baren kjørte han etter løven slik at vi skulle få se den litt bedre.
Løvefamilien før solnedgang

Mike, the bartender







Tilbake til campen og et nydelig kveldsmåltid. Kvaliteten på mat og drikke var veldig, veldig bra. Spesielt når man tar i betraktning hvor lite strøm og vann de hadde.

Spisesalen

Poolen vi måtte dele med elefanter og bavianer. Det kunne fort bli tomt for vann.

Vi har vel sjelden vært så imponert. Ellers var det bare å stupe i seng. Vi blir vekket kl 06.00 om morgenen for morningdrive. Man har ikke lov til å gå på egenhånd noe sted når det er blitt mørkt, men må følges til og fra teltet av en person med gevær. Det arrangeres en slags konvoigange fra telt til telt ved leggetid.



Mandag 25.3 og Tirsdag 26.7, dag 6 og 7: Enda mer utrolig
Vekkesignalet lød som følger: Knock, knock, wake up time! og så må man svare. Det går jo ikke an å banke i en teltvegg. Det er vel en overdrivelse å si at vi sov godt, med så mange fremmede lyder og tisling og tasling rundt teltveggen. I allefall satt vi rundt bålet med varm kaffe og en liten kake og grøt ca. kl. 06.30 klare til å få med oss dyrelivet ved soloppgang. Mye elefanter første morgenen. Dagen så ut som følger: Frokost - morningdrive med snack  - lunsj - tvungen siesta - afternoon drive med sundowner før middag. Dyreopplevelse på dyreopplevelse fulgte fra morgen til kveld!

Det var forøvrig fryktelig kaldt der i Afrika. Ingen av de brave ekspedisjonsdeltakerne hadde lest instruksen om varme klær, og ingen var klar over hvor høyt vi egentlig var over havet. Den eneste som var ordentlig kledd var Hilde som hadde med seg klærne fra sin vandring fra bilen til terminalen på Gardermoen, men campen hadde heldigvis pledd til utlån.

Onsdag 27.3, dag 8: Vi bytter camp


Slik ble våre 20 kg kofferter båret! Staselig transport
Det var dag for å bytte camp, og snakk om nesegrus beundring for Somalisas porterservice. Jentene gikk i sanden med våre tunge kofferter på hodet......Vi hadde ikke hatt en sjanse til å flytte dem i det hele tatt. Det ble safari underveis, naturen endret seg litt og dette var første gang vi så bøfler. ikke bare en, men hundretalls.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar