lørdag 28. oktober 2017

Frankrike - Spania Oktober 2017 Barcelona

Lørdag Til Barcelona 28/10

Opp 07.45 for siste tur opp monstertrappa. Mye saharasand i luften. Etter den sedvanlige frokosten fikk vi forlenget rommet til 14! Innkjøp av en Malvasia på turistkontoret og en sixpack Dorada på Spar. Flyet går 16.25. Vi rakk en lunsj på bar Tiuna hvor vi hadde vår fjerde ferskfisk, denne gangen en Vieja som på norsk heter papegøyefisk og på latin Sparisoma Cretense. Taxi til flyplassen, avgang til Barcelona i rute, vi landet til og med 10 minutter før oppsatt tid. Etter litt ekstra tid for å finne Marits paraply på bånd 3E ikke 14E (vi trodde en kort stund vi måtte melde den tapt) så var det taxi til Gallery.
Litt interiør fra suiten, legg merke til karaflene på bordet

Der ventet faktisk suiten! ( Wow).  Litt sen tapas ble inntatt på Cinco Jotas før en liten inklusiv Cognac ble inntatt på rommet!

Søndag (omstilling til vintertid) 29/10

Frokost med Cava frem til den sluttet klokken 10. Deretter tur i byen sammen med den spansk sympatiserende delen av befolkningen (som talte rundt 300000 denne dagen i følge politiet) ikledd spanske flagg. De asiatiske flaggselgerne hadde alle typer flagg, men passet på å by frem de som var i skuddet på dagens demo. Turen gikk via Rambla Catalunya og Via Laeitana til sjøen. Etter litt tenking ble det øl på Can Ganassa, som overbeviste slik at vi spiste lunsj der etter en ekskursjon til Grand Central for å kjøpe nye kjipp-kjapper til erstatning for de som var blitt stedt til hvile på La Palma. Det mislyktes men doradaen (denne gangen ikke det kanariske ølet, men den ferske fisken!) til lunsj smakte.
Barcelonas kunst i strålende solskinn

Vi gikk Passeig de Gracia tilbake med et kort sangria stopp på Creps Barcelona på Rambla Catalunya. Så Top baren på hotellet for et glass hvitvin siden vi måtte bruke litt på dem også! Hvile før møte med Stein og Yolanda i baren på hotellet. Transport med metro til Can Cortada for middag, spedgris og lam.
Can Cortada er et fantastisk sted som ikke alle finner frem til i Barcelona

Deretter GT på bar Samba Brasil i Horta, Nordés og Mombasa Club var merkene som ble prøvet ut.

Mandag 30/10

Liten runde i Barcelona med handling i delikatesseforretningen Colmado Quilez.
Gaudi's to bygg på Passeig de Gracia

Deretter taxi til flyplassen og litt sur sikkerhetskontroll. SAS hadde ikke lounge, men det gjorde egentlig ikke noe. Maten ombord positiv overraskelse, krydret svenskebrød og laks med rødbetcouscous. Sjokoladen så veldig lekker ut. Skal prøve en Harahorn gt også. Den viste seg å være så god at den ble innkjøpt. Deretter var det bare å ta seg hjem med NSB for å spare et par flytogskroner...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar