lørdag 21. oktober 2017

Frankrike - Spania Oktober 2017 La Palma

Lørdag til La Palma 21/10

Kjempe god frokost med både cava og omelett på hotell Gallery, deretter ble vi hentet av Stein i hans carpool Hyundai og kjørt til BCN Prat. Vårt Vueling A320 var en halv time forsinket. Taxi for 10 euro til hotell Taburiente Playa, vi oppgraderte til superior, det ga tross alt panoramautsikt over både havet og flyplassen!
H10 Taburiente Playa i Los Cancajos

Lunsj på mi Rincon i Los Cancajos og shopping på Spar for å fylle kjøleskapet. Deretter innkjøp av buss bono (klippekort) for en busstur til Santa Cruz og en øl på la Habana i gamlebyen. Bussen tilbake og et avsluttende glass hvitvin på Ristorante Sadi.

Søndag 22/10

Opp 7.45 for 45 minutter Power walk langs strandpromenaden. Mye trapper men flott tilrettelagt. Etter lang frokost med cava tok vi en gåtur på 4 km til Santa Cruz i overskyet men varmt vær. Pit stop på Bar Papirusa på Avenida Marittima hvor vi fikk tatt en Dorado omsider.
Kopi av Santa Maria, det ene av Colombus tre skip

Spasertur til kopien av Santa Maria, deretter lunsj på La Lonja. Arroz calderosa con mariscos med rosevin. Det er et gjennomgående trekk at det er færre og færre som serverer en god Paella med sjømat. Det virker som den retten er blitt litt Harry rett og slett. Men andre risretter har de fleste på menyen. Denne var litt mer rissuppe i konsistensen men svært god. Buss tilbake og hviling og bad i poolen. Deretter hvile på balkongen. Middag ble det ikke på la Habana, siden de ikke hadde det vi var ute etter og heller ikke hadde orden på servicen. Så vi tok en sangria i hotellets bar og Tuc, ost og Dorada på balkongen.

Mandag 23/10

Nok en gang opp 7.45 for power walk med uttesting av ny rute. Gårsdagens var best. Etter en lang frokost buss til Santa Cruz i regnet for å se markedet. Mab museet viste seg derimot å være i en annen by! Overraskende nok er ikke santa Cruz den største byen på øya, bare den eldste. Los Llanos er litt større og altså der museet for urinnvånernes liv og levnet befinner seg. det får bli neste gang.... Bilder av rådhuset og Palacio Salazar før shopping av sko, paraply og Oscar de la Renta. Paraplyen skulle vise seg å bli en utfordring å få med seg hjem, men det gikk bra til slutt.
Noen typiske bilder fra Santa Cruz de La Palma
Lunsj på La Placeta restaurant. Bacalao og litt søt Tenerife hvitvin. Hjem med taxi til 6 euro, hvile ved bassenget og på balkongen. Middag hos Restaurante Avenida eller Casa Pipo om man vil, som gjorde en rasjon paella, patatas arugadas og kroketter til et herremåltid! Desserten var to laftetømmer GT til 5 euro stykket!

Tirsdag 24/10

Opp 7.45 som vanlig for morgentur. Frokost, deretter ligging ved bassenget bare avbrutt av toast, øl og rosévin til lunsj. En Dorada på balkongen før spasertur til Santa Cruz for middag.
Gågata i Santa Cruz, Calle O'Daly, før og nå

Fersk fisk på la Chalana. Det ble en gallo (som hane) en lokal og svært god fisk med papas arrugadas og vin.
Latinsk navn på fisken er Lepidorhombus Boscii.

 Bussen tilbake og en Anna på balkongen til nightcap.

Onsdag 25/10

07.45 som vanlig for det som nå er den etablerte runden, inklusive en trapp på 229 trinn.
Monster trappa med alle sine 229 trinn

Etter frokost, avslapning ved poolen i strålende sol og 29 grader (i følge Yr) Lunsj ved poolen, buss til byen, promenade og sangria og middag på la Placeta. Solomillo med Cognac og pepper saus etterfulgt av prins Albert til dessert.
Utsikt fra vinduet på Placeta, til lunsj og middag

Taxi tilbake og en siste Anna på balkongen.

Torsdag 26/10

Opp 07.30 siden det var tur. Fantastisk soloppgang. Kort frokost, bussavgang 09.45. Rundtur, første stopp Virgen de la Nieve. Vi har også hørt om hennes Enanos, eller dverger. hele historien høres faktisk en tanke ut som Snøhvit og de syv dverger...
Jomfruen i egen hvite figur, samt to av hennes Enanos

Kalima vind fra Sahara sørger for varmen. Neste stopp El Molino, en mølle omgjort til keramikkverksted som lager reproduksjoner av urinnvånernes keramikk.
Vi besøkte vulkanen Teneguia (et flankekrater til den store Cumbra Vieja vulkanen) som hadde det seneste utbrudd av noen vulkan på Kanariøyene. Det skjedde 26.10.1971 så vi besøkte stedet på 46 årsdagen for utbruddet. Video var jo da funnet opp så en kan se og høre utbruddet her.
Teneguia i bakgrunnen, en mindre "cinder cone" til høyre og lavastrømmen fra 1971 i forgrunnen
.
Deretter sydligste punkt og Salina, med innkjøp av salt.
Saltutvinning på tradisjonelt vis ved La Palmas sydligste punkt

Så lunsj i Fuencaliente eller los Canarios som den heter nå. Bar Centauria ble stedet på 46 års dagen for utbruddet. Vi avsluttet med utsikt over Caldera Tamburiente fra la Cumbrecita. For de geologisk interesserte kan det nevnes at dette er den originale Calderaen som har gitt navn til alle andre verden rundt. Denne fikk navnet av Leopold von Buch tidlig på 1800-tallet.
Caldera Taburiente med Roque de las Muchachas, øyas høyeste fjell

Etter bad og hvile middag på Casa pipo, grillet fisk som het Abadejo på spansk noe som skulle bety surmule i følge Google translate. Nærmere studier viser at det korrekte navnet rett og slett er sei (som heter Pollachius Pollachius på latin). Hvitvin Teneguia Gota til ære for 46 års dagen. GT til dessert selvsagt.

Fredag 27/10

07.45 spasertur med kamera for å ta bilde av soloppgangen.
Ganske OK soloppgang

Dessverre ikke like bra som gårsdagens. Frokosten var svært busy, og bassenget er fylt opp med en flylast med svensker. Lunsj inntatt på bar Tiuna, hvor vi har sett alle arbeiderne samle seg for morgenkaffen. Sandwich, Tropical og hvitvin. Dessuten gravøl for Marits Grand Central kjipp-kjapper. Mere sol etterfulgt av busstur til Santa Cruz.
Typiske balkonger som kjennetegner tidlig spansk kolonialstil

Bar la tabaco bød på øl og sangria mens middagen ble haloumi aktig ost og fersk fisk hos La Lonja. Hvitvin ble drukket til Alfonsino fisken som heter Beryx Decadactylus på latin. Principe Alberto (oppkalt etter fyrsten av Monaco som skal ha fått den servert av Doña Matilde Arroyo som hadde originaloppskriften) til dessert:
Slik ser en Principe Alberto ut. Perfekt med en Malvasia til....

Den fikk følge av Teneguia malvasia (verdt hver euro!), og vi bestemte oss for å anskaffe en flaske å ta med hjem. Taxi tilbake, og de siste Doradaene på balkongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar