fredag 15. september 2017

Sankt Petersburg 15.09 2017


Museene i Eremitasjen

Tid for å se Eremitasjen som egentlig var det rommet i Vinterpalasset hvor Katarina den store trakk seg tilbake for å nyte kunsten hun hadde anskaffet. Etterhvert ble det navnet på tilbygget til Vinterpalasset, som var kunstmuseum allerede i Tsarenes tid, og nå på hele Vinterpalasset som er museum. Vi begynte i den nye delen med impresjonister og post-impresjonister, som mange ikke finner tid til siden museet er så stort.
Eksteriør og interiør fra impresjonistmuseet
Matisse's mesterverk "Dansen" og et par turister

Etter å ha sett både Monet, Manet og Degas samt ganske mange andre, tok vi en kort spasertur over plassen med søylen
Aleksandersøylen med vinterpalasset bak

for å ta inn den klassiske delen med alle de store mestrene.
Kunsten er fantastisk men selve bygningen er også storartet. Øverst Tsarens tronesal.
Gull og glitter samt en kopi av Vatikanets gang nederst til venstre
De mest berømte kunstverkene med både Leonardo (to madonnaer), Michelangelo (knelende gutt) og Rembrandt's den fortapte sønn og Danae samt Goya's portrett av Antonia Zarate

Etter Eremitasjen hvor vi ikke kunne la være å kjøpe seks champagneglass med inngravert Romanov motiv, ble vi kjørt til Firebird, som hadde organisert turen, hvor Marit hadde møte siden de også sender turister til Oslo.  Etter møtet hadde vi lunsj på kafe Shokoladnitsa ved Metro stasjonen Petrogradskaya. Derfra var det Metrotur med tre linjer og besøk på Pushkinskaya, hvor køene i billettluka ikke ble laget av oss, før vi gikk på en liten shoppingrunde.
Metroen i Sankt Petersburg, representert ved stasjonen til A. Pushkin, dikteren.

På veien hjem gikk vi innom Kafe Singer for å ta en lite glass musserende og en blinis for å holde ut til kvelden.
Kafe Singer, og utsikten fra vinduet, katedralen Vår Frue fra Kazan

Middagen ble inntatt på hotellet, i samme spisesal som frokosten, russisk gourmet tasting meny med vinpakke og ballett / klassisk musikk til underholdning. Vi har bilder av det meste unntatt kjøtt hovedretten som ble slukt før bildet kunne tas. Alt var utrolig godt og vel avstemt med drikkevarene, selvsagt med vodka til den tradisjonelle Borsjt suppen.
Maten med litt underholdning
Menyen med tilhørende viner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar