søndag 19. januar 2020

Juniorpensjonistene go Amazonas del 1


Søndag 19 Januar
Dagen før dagen går med til endeløs pakking og tviling på om man har husket alt. Ihvertfall er taxi til morgendagen bestilt, og vi skal via Teglverksgata for å plukke opp Hilde og Frode på vei til å rekke SK0955 til Miami. For øyeblikket kan vi legge ut reiseruten, så får vi se hvor ofte vi lykkes med oppdateringer underveis. Det vil avhenge av hvor god nettilgang vi får, men om alt feiler så kommer det når vi er tilbake i god-dekning land!

Itinerary  = Anchor Port


DAYPORTARRIVEDEPART
Jan 22 WedMiami, Florida, United StatesEmbark 1 PM6 PM
Jan 23 ThuCruising the Atlantic Ocean
Jan 24 FriCruising the Atlantic Ocean
Jan 25 SatSt. John's, Antigua10 AM7 PM
Jan 26 SunCastries, St. Lucia9 AM6 PM
Jan 27 MonBridgetown, Barbados7 AM5 PM
Jan 28 TueCruising the Atlantic Ocean
Jan 29 WedDevil's Island, French Guiana 7 AM3 PM
Jan 30 ThuCruising the Amazon River
Jan 31 FriSantarem (Amazon River), Brazil12 PM8 PM
Feb 1 SatParintins (Amazon River), Brazil 8 AM5 PM
Feb 2 SunManaus (Amazon River), Brazil9 AM5 PM
Feb 3 MonBoca Da Valeria (Amazon River), Brazil 10 AM5 PM
Feb 4 TueAlter Do Chao (Amazon River), Brazil 7 AM2 PM
Feb 5 WedCruising the Amazon River
Feb 6 ThuCruising the Atlantic Ocean
Feb 7 FriFortaleza, Brazil10 AM11 PM
Feb 8 SatCruising the Atlantic Ocean
Feb 9 SunRecife, Brazil7 AM6 PM
Feb 10 MonCruising the Atlantic Ocean
Feb 11 TueCruising the Atlantic Ocean
Feb 12 WedRio de Janeiro, BrazilDisembark 8 AM
Her er et bilde av skipet:

Vi bor på dekk 10!


Mandag 20 Juni: Til Miami

Mandagen gikk med til en 10 timers flytur med SK955 til Miami. SAS Plus var sletts ikke værst, med god plass til ben, behagelige seter og god servering. Vel fremme i Miami brukte vi en time gjennom Immigration og bagasjehenting, før vi tok taxi til vårt hotell, B Ocean Resort. Det var forhåndsbetalt, men de hadde en litt overaskende resort tax på 35 dollar per rom og natt. Uansett - fin beliggenhet og store rom med behagelige senger. Vi brukte ettermiddagen på en gåtur langs Las Olas Boulevard, hvor vi først stoppet for en Aperol Spritz på Chima Steakhouse, før vi etter mer gåtur fant Big City Tavern for middagsspising. Den første dagen dreier seg jo om å holde seg våken lenge nok, og klokken 9 var vi tilbake på hotellet. Til sengs ble drøyd helt til halv ti!
Fort Lauderdale - hotellet øverst til høyre og en nedfallen Iguan nederst!


Tirsdag 21 Juni: I Fort Lauderdale

 Ny dag - nye muligheter. Først buffetfrokost på hotellet, som ikke var så værst men ingenting er billig med en dollarkurs på nesten 9 kroner. Formiddagen ble brukt på litt nødvendig shopping på Galleria, den største shopping mallen i Fort Lauderdale. Derfra tok vi taxi til The Boathouse, en fin restaurant med uteplasser langs kanalene det er mange av i Fort Lauderdale. Vi tok Water Taxi tilbake til hotellet og har planer om å bruke den til middags også! Middag på del Friscos på Las Olas. Vi tok water taxi dit, en heller kald fornøyelse, siden det neppe var over 11-12 grader. Drosje til hotellet.

Onsdag 22 januar: Vi går ombord i Miami
Etter en morgentur hvor vi kunne konstatere at det var så kaldt at Iguanene falt ned fra trærne (se bilde) ble det Uber til terminal J i Miami Harbour hvor vi kunne boarde vårt skip, Marina, nokså umiddelbart. Enkelte andre norske stemmer kunne høres i innsjekkingskøen så vi er ikke alene. Lunsj ble inntatt på dekk i Waves Grill, før vi kunne begynne innflyttingen i lugaren. Bagasjen lot vente på seg men kom da til slutt og kunne pakkes ut og plasseres i den dertil egnede walk in closet. Middag ble inntatt på Jaques, hvor alt var godt, men Crepes Suzetten var spesielt god.
Vår ganske romslige kabin 10033



Torsdag 23 januar: I det karibiske hav
Dag i sjøen bestående av frokost på Grand Dining Room, lunsj på Terrace Cafe hvor vi fikk et nydelig bord langs rekka helt bakerst. Dagen ble brukt til soling og bading og generell sløving, med solnedgang på balkongen. Litt sjampis før middag, som idag ble inntatt på Polo Grill. Der ble det litt kaos med 4 hummere som skulle renses på en gang men det gikk bra etter hvert.

Solnedgang i det Karibiske hav

Fredag 24 januar: I det karibiske hav
Stadig frokost på Grand Dining, denne ganegen med litt mer effektiv bestilling av mat, pannekaker og sjampanje. Sol og hvile, lunsj på Terrace, og ettermiddag med kanapeer på balkongen. (Jamen ble det litt sjampis der også). Det ble tid til å spille 'alle tiders spill' på Horizon før middag på Red Ginger, (Miso Glazed Sea Bass er deres signatur som var meget god!) En liten drink ble det tid til, Cosmopolitan og Manhattan!

Lørdag 25 januar: St. Johns Antigua
St John, Antigua - tur med Ted etter frokost på lugaren. Vi fikk den store rundturen på Antigua, med en tur på markedet først, og et par sportsbutikker for å finn elastiske sportsbånd til Marit. Etter tips fra en lokal fant vi enbutikk utenfor byen som hadde varen, og kunne levere men mot cash vi ikke hadde.
Hverken XCD (Østkaribiske dollar) eller US. Ted la ut så det gikk greit! Først besøkte vi et rasta shack og prøvde noen rasta retter (alle vegetariske, inklusive mulighetene for å ta en spliff), deretter besøkte vi en av Antiguas mange strender. Vi besøkte Devil\s Bridge, hvor fortvilte rømte slaver i sin tid valgte å ende sine liv. Så satte vi kursen mot English Harbour og Nelsons Dockyard (World Heritage!). 



Veldig pittoresk, og med både muligheter for overnatting og spising, noe vi benyttet oss av. Frode og jeg tok en chicken roti,som er en slags potetholdig kyllingcurry rullet inn i en lefse. Svært smakfullt! Vi fikk også prøvd det lokale ølet Wadadli (det opprinnelige navnet på øya før Columbus), som også smakte godt i varmen. Etter lunsj så vi an yacht havna (digre båter!) og en del små robåter som hadde deltatt i et ro over atlanterhavet løp. Sertifiserte gærninger der altså! Så var det besøk på to fort (The Blockhouse (med utsikt til huset til Eric Clapton) og Shirley Heights.) 
Huset til Eric Clapton nederst, plass til et par gjester der!


Til slutt en rolig kjøretur gjennom regnsiden av øya hvor vegetasjonen kunne kalles regnskog, tilbake til St. Johns og skipet. Kvelden blir tilbragt med middag på Grand Dining Room, hvor det var indisk tema på global cuisine rettene.

Søndag 26 januar: Castries St. Lucia
Castries, St. Lucia - tur via båten via land til Soufriere og katamaran tilbake. Vi kjørte gjennom Castries, over Anse la Ray, en fiskelandsby, til den botaniske haven i Soufriere. 


Der så vi mange eksotiske vekster, og vannfallene kalt Diamond Falls, som er varme og vulkanske. 


Vi dro videre til en plantasje hvor vi fikk se prosessering av kokos og kakao, spist lunsj, og prøvd det lokale ølet Piton. det er oppkalt etter øyas to landemerker, store og lille Piton, to vulkanske plugger som også utgjør St. Lucias World Heritage område. 


Etter lunsj ble vi kjørt til Soufriere for ombordstigning på katamaranen, som tok oss tilbake via mange pittoreske bukter, hvor vi stoppet for bad i en av dem, og deretter kjørte tilbake til båten. Vi dro innom
som en bonus en svært vakker bukt, med kallenavn Hurricane Hole, som var hjem for mange gode resorter. 
Julenissen stakk som synes innom, Santa Lucia selv så vi ikke noe til....


Silkemyk avgang fra Castries med rosevin på balkongen, kvelden avsluttes med en ekstrabooket middag på Jaques.  

Mandag 27 januar: Bridgetown Barbados
Bridgetown, Barbados - her har vi lokalbooket øyrundtur. Vi møter 08.00 men behøvde ikke å ha møtt før 8.45. Uansett, the rooster man, vår syngende og haneimiterende guide, tar godt vare på oss når han dukker opp. Vi kjører østover gjennom Bridgetown, ser Rihanna Drive (hvor huset hun vokste opp i lå) og alle resortene som ligger i retning Speightstown. Målet på atlanterhavssiden var en liten hule gravet ut i kalkklippene av havet. Vi nøyde oss med å rusle på klippene, hilse på husgeitene og nyte utsikten. 


Deretter var det kjøring inn på øya, og et stopp med fantastisk utsikt, smaking av rumpunsj og banankake, og vi fikk også tatt bilde av museumsjernbanen som går her. 


Dessuten kjøpt inn en håndlaget kolibri til julepynt. Deretter videre til lunsjstoppen i Bathsheeba. Vi fikk fisk, kylling og en Banks, det lokale ølet. 


Så var det tid for å se en restaurert historisk plantasje, smake på deres prisvinnende rom (Vunnet beste rom tre år på rad). 


En siste stopp ved St. John Parish church (hvor grunnleggeren av plantasjen vi hadde besøkt var gravlagt), for å nyte utsikten, før vi returnerte til Bridgetown og havna fra vest, med en kort tur gjennom sentrum.


Bridgetown så ut som en fin by og hele Barbados kunne friste til en gjenvisitt. Tilbake på båten var det tid til litt sol og hvile, nyting av vakker solnedgang, og middag i Grand Dining Room med mat med spansk tema. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar